Babagan Pendhiri

Crita Pendhiri

Nalika isih bocah, sepatu hak dhuwur mung ngimpi. Saben-saben nganggo sepatu hak saka ibuku, aku mesthi kepengin tuwuh kanthi cepet, mung kanthi cara iki, aku bisa nganggo sepatu hak sing luwih dhuwur lan luwih apik, kanthi dandanan lan klambiku sing ayu, kuwi sing dakkira nalika saya gedhe.

Ana sing ujar manawa sejarah tumit sing tragis, lan liyane ujar manawa saben pesta pernikahan minangka arena kanggo tumit tumit. Aku luwih seneng kiasan sing terakhir.

The-Founder's-Stor
The-Founder's-Story

Bocah wadon kasebut, sing mbayangake yen bisa nganggo tumit sing abang abang nalika upacara umure, kanthi ati kangen, mbalik, mubeng. Ing umur 16 taun, dheweke sinau nganggo tumit dhuwur. Ing 18 taun, dheweke ketemu wong lanang sing bener. Ing umur 20 taun, ing pesta pernikahane, kompetisi pungkasan sing dikepengini. Nanging dheweke kandha yen bocah wadon sing nganggo hak dhuwur kudu sinau mesem lan mberkahi.

Dheweke ana ing lantai loro, nanging tumit duwur dheweke ditinggal ing lantai siji. Pethuk tumit dhuwur lan rasakake kebebasan saiki. Esuke, dheweke nganggo tumit sing anyar lan miwiti crita anyar. Ora kanggo dheweke, mung kanggo awake dhewe.

Dheweke mesthi seneng sepatu, utamane sepatu hak. Sandhangane bisa loman, lan wong bakal ujar manawa dheweke elegan. Uga klambi kasebut bisa diikat, lan wong bakal ujar manawa dheweke seksi. Nanging sepatu kudu pas, ora mung cocog, nanging uga marem. Iki minangka jinis keanggunan bisu, lan narcissisme wanita sing jero uga. Kaya dene sandal kaca sing disiapake kanggo Cinderella. Wanita sing egois lan tanpa guna ora bisa nganggo sanajan driji sikil dipotong. Rasa enak kaya ngono iku mung kanggo kemurnian lan katenangan jiwa.

Dheweke percaya manawa ing jaman iki, wanita bisa dadi luwih narsis. Kaya nalika dheweke ngetokake tumit dhuwur ing wektu iku, lan nganggo tumit anyar sing anyar. Dheweke ngarep-arep supaya wanita sing ora kaetung bakal dikuatake kanthi ngetrapake tumit sing ora katata lan cocog.

The-Founder's-Story3
The-Founder's-Story4

Dheweke wiwit sinau desain sepatu wanita, nyiyapake tim R&D dhewe, lan nggawe merek desain sepatu independen ing taun 1998. Dheweke fokus ing riset babagan nggawe sepatu wanita sing nyaman lan modis. Dheweke pengin ngeculake rutinitas lan pengin reposisi kabeh. Semangat lan fokus ing industri kasebut nggawe dheweke sukses banget ing bidang desain fashion ing China. Desain asli lan sing ora dikarepake, digabungake karo visine sing unik lan katrampilan khusus, wis nggawe merek nganti luwih dhuwur. Wiwit 2016 nganti 2018, merek kasebut wis kacathet ing macem-macem dhaptar mode, lan wis melu jadwal resmi Fashion Week. Ing wulan Agustus 2019, merek kasebut menang judhul merek sepatu wanita sing paling berpengaruh ing Asia.

Ing sawijining wawancara anyar, pangadeg dijaluk nggambarake inspirasi desaine kanthi tembung. Dheweke ora ragu-ragu ndhaptar sawetara poin: musik, pesta, hal-hal sing menarik, putus, sarapan, lan putri-putri.

Sepatu iku seksi, sing bisa nyenengake kurva sing apik banget, nanging adoh saka ambigu bras. Aja kanthi wuta ujar manawa wanita mung duwe payudara seksi. Seksi sing mulya asale saka sing alus, kaya sepatu hak dhuwur. Nanging aku mikir sikil luwih penting tinimbang rai, lan luwih angel, mula ayo para wanita nganggo sepatu favorit lan mlebu swarga ing impen.