Dhuwur tumit: pembebasan wanita utawa budak?

Ing jaman saiki, sepatu hak dhuwur wis dadi simbol kaendahan wanita. Wanita kanthi sepatu tumit mlaku-mlaku mlaku ing lurung-lurung ing kutha, nggawe lanskap sing apik. Wanita kayane seneng tumit kanthi tumit. Lagu "Heels Dhuwur Abang" nggambarake wanita sing nguber tumit kaya ngoyak katresnan, semangat lan ora kendhat, "Kepiye sampeyan nggambarake sampeyan kanthi paling cocog / mbandhingake karo sampeyan dadi istimewa / rumangsa kuwat nanging ora kuwat banget kanggo sampeyan Ngerti mung naluri /… kaya tumit dhuwur abang sing ora bisa dilalekake. ”

Wiwitane seri TV "I May Not Love You" sawetara taun kepungkur uga nggambarake "impen kanthi tumit dhuwur" iki: sepatu kanthi sepatu hak dhuwur minangka tandha transisi saka bocah wadon menyang wanita, lan dadi idham-idhamane saben bocah wadon. Ing adegan TV, kolega ing departemen desain ngenalake inspirasi desain sepatu anyar seri wanita- "Seventeen minangka musim kanggo bocah-bocah wadon dadi bocah wadon, umur sing paling ngimpi, warna lan tulus. Impen bocah wadon umur pitulas taun yaiku Apa? Balerina, tulle, alus, lan romantis, sejatine karo swasana musim semi ”, mula sepatu anyar sing dipajang karo kanca-kancaku yaiku kabeh jinis sepatu sing dirancang kanthi gaya sepatu joget, niru sepatu balet. Nanging pimpinan wanita umur 29 taun Cheng Youqing mangsuli: "Impen bocah wadon umur pitulas taun iku sepasang tumit pisanan ing urip, dudu sepatu ballet. Saben bocah wadon pengin tuwuh luwih cepet lan duwe sepatu hak pisanan sing luwih cepet. ”

Dhuwur tumit, ayu, modis, seksi lan sultry, ora mung bisa ndawakake efek visual sikil wanita, nanging uga nggawe sikil wanita ramping lan kompak. Dheweke uga bisa mindhah pusat gravitasi wanita maju, kanthi sadar ngangkat sirah lan dada lan weteng. Pinggul nggawe kurva sing bentuke S. Sanalika, sepatu hak dhuwur uga duwe impen wanita. Nganggo sepatu hak dhuwur katon dilengkapi salah sawijining senjata paling landhep. Swara pedal lan mentheleng kaya swarane supaya maju, ngewangi para wanita ngisi biaya ing papan kerja lan ora ana kekurangan. Miranda, pangareping editor majalah mode paling dhuwur ing "The Queen Wearing Prada", wis dhuwur banget. Ora, kudu diarani dheweke kaya tumit stiletto ing poster "Ratu Nganggo Prada", landhep lan landhep, ing paprangan mode. Maju kanthi wani lan ora bisa dikalahake, wis dadi target sing diidham-idhamake lan diupayakake para wanita.


Wektu kiriman: Mar-01-2021