Sepatu tumit dhuwur bisa mbebasake wanita! Louboutin nyekel retrospektif solo ing Paris

Desainer sepatu legendaris Prancis, Christian Louboutin, karier 30 taun maneh “Pameran” dibukak ing Palais de la Porte Dorée (Palais de la Porte Dorée) ing Paris, Prancis. Wektu pameran wiwit tanggal 25 Februari nganti 26 Juli.

"Dhuwur tumit bisa mbebasake wanita"

Sanajan merek mewah kayata Dior sing dipimpin desainer feminis Maria Grazia Chiuri ora seneng maneh karo tumit sing dhuwur, lan sawetara feminis percaya manawa sepatu hak tinggi minangka wujud saka perbudakan seksual, Christian Louboutin negesake manawa nganggo tumit tumit minangka "bentuk bebas" Jenis iki, sepatu hak dhuwur bisa mbebasake wanita, ngidini wanita ngucapake ekspresi lan nglanggar norma.
Sadurunge mbukak pameran pribadi, dheweke ujar nalika wawancara karo Agence France-Presse: "Wanita ora gelem nyerah nganggo sepatu hak dhuwur." Dheweke nuduhake sepasang sepatu renda tumit sing diarani Corset d'amour lan ujar: "Wong mbandhingake awake dhewe lan critane. Digoleki menyang sepatuku. ”

Christian Louboutin uga ngasilake sepatu olahraga lan sepatu datar, nanging dheweke ngakoni: "Aku ora nganggep kenyamanan nalika ngrancang. Ora sepasang sepatu dhuwur 12 cm sing kepenak… nanging wong ora bakal nyedhaki aku tuku sandal. ”
Iki ora ateges nganggo sepatu hak dhuwur kabeh, dheweke ujar: "Yen sampeyan pengin, wanita duwe kebebasan kanggo nikmati kewanitaan. Yen sampeyan bisa duwe sepatu hak lan sepatu sing rata ing wektu sing padha, kenapa menehi sepatu hak dhuwur? Aku ora pengin wong liya nyawang aku. 'Sepatu S ujar:' Dheweke katon apik banget! ' Muga-muga wong bakal ujar, 'Wah, ayu banget!'

Dheweke uga ujar manawa sanajan wanita mung bisa ngeterake tumit dhuwur, iku dudu perkara sing ala. Dheweke ujar manawa yen sepasang sepatu bisa "nyegah sampeyan mlaku", iku uga prekara sing "positif".

Bali menyang papan pencerahan seni kanggo nganakake pameran

Pameran iki bakal nampilake bagean koleksi pribadi Christian Louboutin lan sawetara karya utangan saka koleksi umum, uga sepatu sol-legenda legendaris. Ana akeh jinis karya sepatu sing ditampilake, sawetara sing durung nate diumumake ing umum. Pameran kasebut bakal nyoroti sawetara kolaborasi eksklusif, kayata kaca patri kanthi kolaborasi karo Maison du Vitrail, kerajinan sedan perak gaya Seville, lan kolaborasi karo direktur lan fotografer terkenal David Lynch lan seniman multimedia Selandia Baru Proyek kolaborasi antarane Lisa Reihana, Inggris perancang Whitaker Malem, koreografer Spanyol Blanca Li, lan seniman Pakistan Imran Qureshi.

Ora sengaja yen pameran ing Istana Gilded Gate minangka papan khusus kanggo Christian Louboutin. Dheweke tuwuh ing arrondissement 12 ing Paris cedhak Istana Gilded Gate. Bangunan sing dihias rumit iki nggawe dheweke kepincut lan dadi salah sawijining pencerahan seni. Sepatu Maquereau sing dirancang dening Christian Louboutin diilhami dening akuarium tropis Istana Gilded Gate (ndhuwur).

Christian Louboutin mratélakaké manawa kepincut karo tumit tumit wiwit umur 10 taun, nalika ndeleng tandha "Ora Dhuwur Heels" ing Istana Gilded Gate ing Paris. Amarga inspirasi saka iki, dheweke banjur ngrancang sepatu Pigalle klasik. Dheweke ujar: "Amarga tandha kasebut, aku wiwit nggambar wong-wong mau. Aku rumangsa ora ana gunane nglarang nganggo tumit tumit ... Malah ana kiasan misteri lan fetisisme ... Sketsa sepatu hak asring digandhengake karo rasa seks. ”

Dheweke uga setya nggabungake sepatu lan sikil, ngrancang sepatu sing cocog kanggo macem-macem warna kulit lan sikil dawa, diarani "Les Nudes" (Les Nudes). Sepatune Christian Louboutin saiki wis apik banget, lan jenenge dadi identik karo kemewahan lan jinis, ditampilake ing lagu-lagu rap, film lan buku. Dheweke bangga ujar: "Budaya pop ora bisa dikendhaleni, lan aku seneng banget."

Christian Louboutin lair ing Paris, Prancis ing taun 1963. Dheweke wis nggambar sketsa sepatu wiwit cilik. Ing umur 12 taun, dheweke kerja dadi magang ing aula konser Folies Bergère. Gagasan nalika semana yaiku ngrancang sepatu nari kanggo bocah-bocah wadon sing nari ing panggung. Ing taun 1982, Louboutin gabung karo desainer sepatu Prancis Charles Jourdan kanthi rekomendasi Helene de Mortemart, direktur kreatif Christian Dior nalika semana, nggarap merek sing padha. Banjur, dheweke dadi asisten Roger Vivier, sing miwiti "sepatu hak tinggi", lan sukses dadi Chanel, Yves Saint Laurent, sepatu Wanita dirancang dening merek kayata Maud Frizon.

Ing taun 1990an, Putri Caroline saka Monako (Putri Caroline saka Monako) tresna banget karo karya pribadine sing pertama, sing nggawe Christian Louboutin dadi jeneng kluwarga. Christian Louboutin, sing misuwur kanthi sepatu sol-abang, nggawe sepatu hak dhuwur dadi popularitas ing taun 1990-an lan udakara 2000.


Wektu kiriman: Mar-01-2021