Sepatu dhuwur bisa mbebasake wanita! Louboutin nganakake retrospektif solo ing Paris

Desainer sepatu legendaris Prancis Christian Louboutin kanthi retrospektif karir 30 taun "The Exhibitionist" dibukak ing Palais de la Porte Dorée (Palais de la Porte Dorée) ing Paris, Prancis. Wektu pameran yaiku saka 25 Februari nganti 26 Juli.

"Tumit dhuwur bisa mbebasake wanita"

Sanajan merek mewah kayata Dior sing dipimpin dening desainer feminis Maria Grazia Chiuri ora luwih milih sepatu hak dhuwur, lan sawetara feminis percaya yen sepatu hak dhuwur minangka manifestasi saka perbudakan seksual, Christian Louboutin nandheske yen nganggo sepatu hak dhuwur minangka "bentuk bebas", sepatu dhuwur bisa mbebasake wanita, ngidini wanita kanggo nyebut awake dhewe lan ngilangi norma.
Sadurunge mbukak pameran pribadi, dheweke ujar ing wawancara karo Agence France-Presse: "Wanita ora pengin nyerah nganggo sepatu hak dhuwur." Dheweke nuding sepatu renda kanthi tumit super dhuwur sing diarani Corset d'amour lan ujar: "Wong mbandhingake awake dhewe lan critane. Diproyeksikan menyang sepatuku."

Christian Louboutin uga ngasilake sepatu olahraga lan sepatu flat, nanging dheweke ngakoni: "Aku ora nganggep kepenak nalika ngrancang. Ora ana sepasang sepatu dhuwure 12 cm sing trep… nanging wong-wong ora bakal marani aku kanggo tuku sandal.”
Iki ora ateges tansah nganggo sepatu hak dhuwur, dheweke kandha: "Yen sampeyan pengin, wanita duwe kebebasan kanggo nikmati feminitas. Nalika sampeyan bisa duwe hak dhuwur lan sepatu flat ing wektu sing padha, kok nyerahake sepatu hak dhuwur? Aku ora pengin wong nyawang aku. 'S shoes ngandika:'Dheweke katon nyaman banget!' Muga-muga wong bakal kandha, 'Wah, ayu banget!'

Dhèwèké uga kandha, sanajan wong wadon mung bisa ngulon-ulon nganggo sepatu hak dhuwur, iku ora ala. Ngandika yen sepatu bisa "nyetop sampeyan mlaku", iku uga "positif" banget.

Bali menyang papan pencerahan seni nganakake pameran

Pameran iki bakal nampilake bagean saka koleksi pribadi Christian Louboutin lan sawetara karya sing dipinjam saka koleksi umum, uga sepatu sepatu abang sing legendaris. Ana pirang-pirang jinis karya sepatu sing dipamerake, sawetara sing durung tau diumumake. Pameran kasebut bakal nyorot sawetara kolaborasi eksklusif, kayata kaca patri kanthi kolaborasi karo Maison du Vitrail, kerajinan sedan perak gaya Seville, lan kolaborasi karo direktur lan fotografer David Lynch lan seniman multimedia Selandia Baru Proyek kolaborasi antarane Lisa Reihana, Inggris. desainer Whitaker Malem, koreografer Spanyol Blanca Li, lan seniman Pakistan Imran Qureshi.

Ora kebeneran yen pameran ing Istana Gerbang Gilded minangka papan khusus kanggo Christian Louboutin. Dheweke tuwuh ing arondisemen kaping 12 ing Paris ing cedhak Istana Gilded Gate. Bangunan sing dihias kanthi ruwet iki narik kawigaten lan dadi salah sawijining pencerahan seni. Sepatu Maquereau sing dirancang dening Christian Louboutin diilhami dening akuarium tropis Istana Gerbang Gilded (ing ndhuwur).

Christian Louboutin ngandhakake yen kepinteran karo sepatu hak dhuwur diwiwiti nalika umur 10 taun, nalika dheweke ndeleng tandha "Ora Ana Tumit Tinggi" ing Istana Gerbang Gilded ing Paris. Inspirasi dening iki, dheweke banjur ngrancang sepatu Pigalle klasik. Dheweke kandha, "Amarga tandha kasebut aku wiwit nggambar. Aku rumangsa ora ana gunane nglarang nganggo sepatu hak dhuwur… Malah ana metafora misteri lan fetisisme… Sketsa sepatu hak dhuwur asring digandhengake karo keseksian.”

Dheweke uga nduweni komitmen kanggo nggabungake sepatu lan sikil, ngrancang sepatu sing cocok kanggo macem-macem warna kulit lan sikil dawa, nyebataken "Les Nudes" (Les Nudes). Sepatu Christian Louboutin saiki dadi apik banget, lan jenenge wis sinonim karo kemewahan lan keseksian, muncul ing lagu rap, film lan buku. Dheweke kanthi bangga ujar: "Budaya pop ora bisa dikendhaleni, lan aku seneng banget."

Christian Louboutin lair ing Paris, Prancis ing taun 1963. Dheweke wis nggambar sketsa sepatu wiwit cilik. Nalika umur 12 taun, dhèwèké kerja dadi magang ing balai konser Folies Bergère. Ide ing wektu iku yaiku ngrancang sepatu tari kanggo bocah-bocah wadon nari ing panggung. Ing taun 1982, Louboutin gabung karo desainer sepatu Prancis Charles Jourdan miturut rekomendasi Helene de Mortemart, direktur kreatif Christian Dior, kanggo kerja ing merek sing padha. Banjur, dheweke dadi asisten Roger Vivier, sing nggawe "tumit dhuwur", lan berturut-turut dadi Chanel, Yves Saint Laurent, Sepatu wanita dirancang dening merek kayata Maud Frizon.

Ing taun 1990-an, Putri Caroline saka Monaco (Putri Caroline saka Monaco) tresna karo karya pribadi sing pisanan, sing ndadekake Christian Louboutin dadi jeneng kluwarga. Christian Louboutin, misuwur kanthi sepatu sepatu abang, nggawe sepatu hak dhuwur dadi populer maneh ing taun 1990-an lan sekitar taun 2000-an.


Wektu kirim: Mar-01-2021